Martin van Rijn

 

Martin is afkomstig uit Rotterdam. Hij studeerde af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Hierna werkt hij als standbouwer voor Fodor. In de jaren negentig richt hij 'fullservice ideeënbureau Woestijn in Blik' op en levert stands, theaterdecors en richt zich op concept- en event-ontwikkeling.

Martin is sinds 2013 founder en artistiek leider van De Fruitvis, een multifunctionele creatieve locatie in Rotterdam-West. In dit pand worden de producties van Het Manifest bedacht, gerepeteerd en gespeeld.

Martin is een drijvende kracht achter de ontwikkeling van de artistieke inhoud en de vormgeving van de voorstellingen van Het Rotterdamsch Manifest. Daarnaast zijn zijn tomeloze energie en creativiteit een wezenlijk element in de totstandkoming van de producties van Het Rotterdamsch Manifest. 

 

Karin van der Leeuw

 

Karin groeide op in Hoogvliet  en studeerde mode aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Ze is costumière en hoofd van het kostuumatelier bij het voormalig ro theater, nu Theater Rotterdam. Karin is vanaf het ontwaken van Het Manifest actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van de creatieve processen. Met haar kunde en vindingrijkheid heeft zij steeds een groot aandeel in het boetseren van de fascinerende personages, die de verhalen van Het Manifest rijk zijn.


Het Rotterdamsch Manifest is geen collectief.  Het is een syndicaat. Daarom is de samenstelling van Het Manifest, op de twee hierboven na, steeds wisselend.

 

Sinds ons ontwaken hebben de volgende mensen zich tomeloos ingezet voor onze producties. Onze grote en eeuwige dank aan: Jordy Faber, Sensemelia Sarmo, Nico Vellinga, Rolf Oosthoek, Luciaan Groenier, Jochem Kragten, Joop Keesmaat, Matthijs Rumke, Boris Chomette, Ytze van der Sluis, Delait van Rijn, Jeanette van den Heuvel, Serge van Veggel, Jaitse Smit, Pauline Smit, Bor Rooyackers, Geert Schuurmans, Luuk Heijkoop, Terence Warnaar, De Fruitvis en Werkplaats Walhalla.