The Fox and The Cat

Is een muzikaal gelegenheidsduo, dat ontstond tijdens het proces van de voorstelling 'VuurWater', die door het Rotterdamsch Manifest werd gemaakt tussen april en september 2016.

Actrice Sensemelia Sarmo kreeg de opdracht om vanuit het personage dat zij speelde een lied te zingen in de voorstelling. Nog nooit gezongen hebbende behalve onder de douche,  poogde regisseur Fabian Smit tijdens aparte sessies de zangstem los te weken. Door evergreens voor haar te spelen op gitaar, kon zij die voorzichtig meezingen. Was het idee.

Dat werkte dus voor geen meter. Het leek bijna een kansloze exercitie te worden, zo'n lied op het toneel en toch, want hoe gaan die dingen, brak Sensemelia door de barrière en was het lied daar. En hoe.

 

Na de voorstellingen van VuurWater smaakte het maken van muziek en vooral dat zingen naar meer. Sarmo en Smit sloegen de handen ineen en caramboleerden zo naar een heus zijproject, dat 'The Fox and The Cat' ging heten. Een gevoelservaring, leunend tegen nostalgie en doorspekt van melancholie werden de liedjes, die meanderden van deltablues, naar Ierse folkballades, langs Russische zeemansliederen en bluegrass. En indachtig aan het motto van Het Rotterdamsch Manifest. Recht uit je hart.

 

'One guitar, one voice

No fuss, straight from the heart.

We are.

The Fox. And The Cat' 

 

The Fox and The Cat trad bij gelegenheid meermaals op in o.a. Café De Ouwehoer, Holy Smoke bar 'n grill, De Fruitvis, La Costumeria, De Bakkerij

( Zevenbergen ) en meer.

Artdesign door @sarmeaux & Sensemelia Sarmo