The Fox and The Cat

Een muzikaal gelegenheidsduo, dat ontstond tijdens het proces van de voorstelling 'VuurWater' ( 2016 ) 

Actrice Sensemelia Sarmo had de opgave om vanuit haar personage een lied te zingen in de voorstelling.  Omdat zij eigenlijk nog nooit gezongen had, werd tijdens aparte repetitiesessies gewerkt aan het losweken van de zangstem. Het leek bijna een brug te ver te worden, zo'n lied zingen op het toneel en toch, want hoe gaan die dingen, brak Sensemelia door de barrière.

 

Na de voorstellingen van VuurWater bleek het verlangen om meer te zingen groot. Sarmo en Smit sloegen de handen ineen en ontwikkelden een muzikaal concept, dat 'The Fox and The Cat' ging heten. Ook hier een gevoelservaring, leunend tegen nostalgie. Er kwamen wonderlijke en ontroerende klankverhalen uit voort , die meanderden van deltablues, naar Ierse folkballades, langs Russische zeemansliederen, overvloeiend in soul en country. Tegelijk steeds indachtig aan het motto van Het Rotterdamsch Manifest. Recht uit je hart.

 

'One guitar, one voice

No fuss, straight from the heart.

We are.

The Fox. And The Cat' 

 

The Fox and The Cat trad bij gelegenheid meermaals op in o.a. Café De Ouwehoer, Holy Smoke bar 'n grill, De Fruitvis, La Costumeria, De Bakkerij

( Zevenbergen ) en meer.

Artdesign door @sarmeaux & Sensemelia Sarmo