The Fox and The Cat

Een muzikaal gelegenheidsduo, dat ontstond tijdens het proces van de voorstelling 'VuurWater', die door het Rotterdamsch Manifest werd gemaakt tussen april en september 2016.

Actrice Sensemelia Sarmo kreeg de opdracht om vanuit het personage dat zij speelde een lied te zingen in de voorstelling.  Omdat zij nog nooit gezongen had, werd tijdens aparte repetitiesessies hard gewerkt aan het losweken van de zangstem. 

Het leek bijna een brug te ver te worden, zo'n lied op het toneel en toch, want hoe gaan die dingen, brak Sensemelia door de barrière.

 

Na de voorstellingen van VuurWater bleek het verlangen om meer te zingen groot. Sarmo en Smit sloegen de handen ineen en ontwikkelden een muzikaal concept, dat 'The Fox and The Cat' ging heten. Een gevoelservaring, leunend tegen nostalgie met liedjes doorspekt van melancholie, die meanderden van deltablues, naar Ierse folkballades, langs Russische zeemansliederen en bluegrass, soul en country.  Steeds indachtig aan het motto van Het Rotterdamsch Manifest. Recht uit je hart.

 

'One guitar, one voice

No fuss, straight from the heart.

We are.

The Fox. And The Cat' 

 

The Fox and The Cat trad bij gelegenheid meermaals op in o.a. Café De Ouwehoer, Holy Smoke bar 'n grill, De Fruitvis, La Costumeria, De Bakkerij

( Zevenbergen ) en meer.

Artdesign door @sarmeaux & Sensemelia Sarmo