Boris Chomette

 

Boris is een Rotterdammer met Franse roots. Hij leerde spelen als straatartiest in Avignon.

Eenmaal in Nederland studeert hij  aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

Boris is gespecialiseerd in de kunst van de Commedia 'dell Art en geeft workshops. Daarnaast geeft hij speltrainingen gebaseerd op het werk van Stanislavski en Grotowski. Hij regisseert bij theatergezelschap RISK en speelde rollen in diverse theaterproducties in Rotterdam.

Recent leverde hij zijn eerste avondvullende voorstelling af, die hij schreef en regisseerde.

Boris is een Manifester van het eerste uur, die met zijn kennis en zijn onverzettelijkheid een stuwende kracht is achter Het Rotterdamsch Manifest.

Martin van Rijn

 

Martin is afkomstig uit Maassluis. Hij studeerde af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Hierna werkt hij als standbouwer voor Fodor. In de jaren negentig richt hij 'fullservice ideeënbureau Woestijn in Blik' op met partner Wessel Stroober en levert stands, theaterdecors en richt zich op concept- en event-ontwikkeling.

Martin is sinds 2013 eigenaar en artistiek leider van De Fruitvis, een multifunctionele creatieve locatie in Rotterdam-West. In dit pand worden de producties van Het Manifest bedacht, gerepeteerd en gespeeld.

Martin is een drijvende kracht achter de ontwikkeling van de artistieke inhoud en de vormgeving van de voorstellingen van Het Rotterdamsch Manifest. Daarnaast is hij met zijn tomeloze energie en creativiteit  onmisbaar als eindproducent en troubleshooter.

 

Karin van der Leeuw

 

Karin groeide op in Hoogvliet  en studeerde mode aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Ze is costumière en hoofd van het kostuumatelier bij het voormalig ro theater, nu Theater Rotterdam. Karin is vanaf het ontwaken van Het Manifest actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van de creatieve processen. Met haar kunde en vindingrijkheid heeft zij steeds een groot aandeel in het boetseren van de fascinerende personages, die de verhalen van Het Manifest rijk zijn.


Het Rotterdamsch Manifest is geen collectief.  Het is een syndicaat. Daarom is de samenstelling van Het Manifest, op de drie hierboven na, steeds wisselend.

 

Sinds het ontwaken hebben de volgende mensen zich tomeloos en belangeloos ingezet voor onze producties: Jordy Faber, Sensemelia Sarmo, Nico Vellinga, Joop Keesmaat, Jochem Kragten, Rolf Oosthoek, Matthijs Rumke, Ytze van der Sluis, Delait van Rijn, Jeanette van den Heuvel, Serge van Veggel, Jaitse Smit, Pauline Smit, Bor Rooyackers, Geert Schuurmans en de technische ploeg van Theater Rotterdam.