Boris Chomette

 

Boris is een Rotterdammert met Franse roots. Hij leerde ooit spelen als straatartiest in Avignon.

Eenmaal in Nederland studeert hij kort aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, totdat de franse overheid hem opeist voor militaire dienst.

Als hij weer terug in Rotterdam is, gaat hij spelen. Boris is zeer vaardig in de kunst van de Commedia 'dell Art en geeft workshops. Ook geeft hij speltrainingen gebaseerd op het werk van Stanislavski en Grotowski. Hij regisseert bij theatergezelschap RISK en speelt in tal van semi-professionele producties in Rotterdam. Recent leverde hij zijn eerste avondvullende voorstelling af.

Boris is een Manifester van het eerste uur, die met zijn kennis en zijn onverzettelijke, oer-rotterdamse doordouwingsvermogen een onmisbare kracht is achter Het Rotterdamsch Manifest 

Martin van Rijn

 

Mart is een fijne gozert en die ken alles bouwen wat z'n ogen zien. Martin komt uit Maassluis. Daar kan 'ie ook niks aan doen, maar gelukkig studeerde ooit af aan de Willem de Kooning. Hij werkte daarna jarenlang als standbouwer voor Foka, waarna hij zich ging richten op iets spannenders. Hij richt ideeënfabriek Woestijn in Blik op en gaat ook decors bouwen. Zo leren Fabian en Martin elkaar kennen en zijn sindsdien onafscheidelijk, als 't over rare en onmogelijke dingen verzinnen gaat. Martin is nu alweer een paar jaar eigenaar en artistiek leider van De Fruitvis, een multifunctionele creatieve locatie in Rotterdam-West.

Hier worden de voorstellingen van Het Manifest bedacht en gemaakt

Karin van der Leeuw

 

Karin groeide op in Hoogvliet ( sneu, maar ach ) en studeerde mode aan de Willem de Kooning academie.

Ze werkt als sinds mensenheugenis als costumière en als hoofd van het kostuumatelier bij het ro theater, nu Theater Rotterdam. Karin is vanaf het ontwaken van Het Manifest betrokken geweest bij de creatieve processen. Als geen ander is zij in staat om uit afgedankte kleding fascinerende personages te boetseren, die naadloos aansluiten bij het verhaal.


Het Rotterdamsch Manifest is geen collectief, of een gezelschap. Het is een syndicaat. Iemand deelt een idee, daar vlokken vanzelf mensen op af, of rennen juist hard weg. Daarom is de samenstelling van Het Manifest, op de drie hierboven na, steeds wisselend.

 

Sinds het ontwaken hebben de volgende mensen zich tomeloos en belangeloos ingezet voor onze producties: Jordy Faber, Sensemelia Sarmo, Nico Vellinga, Joop Keesmaat, Jochem Kragten, Rolf Oosthoek, Matthijs Rumke, Ytze van der Sluis, Delait van Rijn, Jeanette van den Heuvel en de technische ploeg van Theater Rotterdam.