Fabian Smit
Fabian Smit

 Het Rotterdamsch Manifest is een theatersyndicaat. Het werd in 2014 opgericht door Fabian Smit. In steeds wisselende samenstelling maken we eigenzinnige voorstellingen. Het Manifest werkt vanuit een gers idee, of een rare tekst. Van daaruit worden er makers bij gezocht. Het Manifest werkt met amateurs en doorgewinterde professionals tegelijk. Dat vinden we verfrissend. En spannend. Het levert bijzondere voorstellingen op, met een hoge productiewaarde. We zijn doeners, we maken alles wat we nodig hebben graag zelf. We praten weinig. We hebben liever zwarte handen.

 

We zijn trots op wat we maken. We laten zien dat je vet en schurend theater kunt maken zonder noemenswaardige middelen. We laten zien dat je als maker niet beperkt hoeft te zijn tot één discipline. We laten vooral zien dat een verhaal vertellen iets is dat je moet doen. Met je hart.

 

Over Fabian

 

Fabian Smit ( 1976 ) werd geboren in Rotterdam. Hij studeerde kort aan de Hogeschool van de Kunsten in Arnhem. Hij zou acteur worden, maar door een vreemde speling van het lot groeide hij op tot geluidsman.  Hij werkte jarenlang als professioneel theatertechnicus bij o.a. het ro theater, Scapino ballet, Rooyackers, Kamp & Kamps, Made in da Shade en Theater Rotterdam.

 

Fabian is schrijver, regisseur en speler bij Het Rotterdamsch Manifest. 

 

 

 

 

Hieronder foto's van Het Rotterdamsch Manifest aan de arbeid.