Fabian Smit
Fabian Smit

 Het Rotterdamsch Manifest is een theatersyndicaat. Het werd in 2014 bedacht door Fabian Smit. In steeds wisselende samenstelling maken we dwarse voorstellingen. Het Manifest werkt vanuit een gers idee, of een rare tekst.  Daarna worden er makers bij gezocht. Het Manifest werkt met amateurs en doorgewinterde professionals tegelijk. Dat vinden we verfrissend. En spannend. Het levert bijzondere voorstellingen op, die aangenaam uitzwenken. We maken alles wat we nodig hebben graag zelf. Of we plunderen het milieupark.  We zijn doeners, we hebben weinig woorden nodig. Wij hebben liever zwarte handen.

 

We zijn trots op wat we maken. We laten zien dat je ook vet en schurend theater kunt maken zonder ruime middelen. We laten zien dat je als maker niet beperkt hoeft te zijn tot één discipline. We laten vooral zien dat een verhaal vertellen iets is dat je vooral moet doen. Recht uit je hart.

 

Over Fabian

 

Fabian Smit ( 1976 ) werd geboren in Rotterdam. Hij studeerde kort aan de Hogeschool van de Kunsten in Arnhem. Hij zou acteur worden, maar door een vreemde speling van het lot groeide hij op tot geluidsman.  Hij werkte jarenlang als professioneel theatertechnicus bij o.a. het ro theater, Scapino ballet, Rooyackers, Kamp & Kamps, Made in da Shade en Theater Rotterdam.

 

Fabian is schrijver, regisseur en speler bij Het Rotterdamsch Manifest. 

 

 

 

 

Hieronder foto's van Het Rotterdamsch Manifest aan de arbeid.