Fabian Smit
Fabian Smit

 Het Rotterdamsch Manifest is een theatersyndicaat. Het werd in 2014 bedacht door Fabian Smit. In steeds wisselende samenstelling maken we dwarse voorstellingen. Het Manifest werkt vanuit een bizar idee, of een bijzondere tekst.  Daarna worden er makers bij gezocht. Het Manifest werkt met amateurs en doorgewinterde professionals tegelijk. Dat vinden we verfrissend. En spannend. Het levert bijzondere voorstellingen op, die aangenaam uitzwenken. We bouwen alles wat we nodig hebben zelf. We zijn doeners, we hebben weinig woorden nodig. Wij hebben liever zwarte handen.

 

We zijn trots op wat we maken. We laten zien dat je onderhoudend en schurend theater kunt maken zonder ruime middelen. We laten zien dat niets ons als makers beperkt, als er noodzaak is om een verhaal te vertellen.  We laten vooral zien hoe wij dat doen. Recht uit ons hart.

 

Over Fabian

 

Fabian Smit ( 1976 ) werd geboren in Rotterdam. Hij studeerde Docent Drama aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

Als acteur speelde hij rollen bij diverse theatergezelschappen, waaronder Claudius en De Geest in Hamlet ( Shakespeare ), Randall McMurphy in 'One flew over the Cuckoo's nest' ( Dale Wasserman ) en Ollie in 'Meer Volk Dan Gisteren' ( Herman Brusselmans ).

Bij operagezelschap Opera2Day speelde hij als acteur mee in 'Mariken in de tuin der lusten', 'Schubert in Scheveningen' en 'Vivaldi-Dangerous Liaisons'. Hij was te zien in kortfilms, waaronder 'Bon Voyage!'

( Onderwater Producties ) en 'Panacea' ( Grndpa ).

Daarnaast componeerde hij muziek voor dansvoorstellingen van Ed Wubbe ( Scapino Ballet ) en Marco Goecke ( Scapino Ballet \ NDT ).

 

Fabian is sinds 2014 schrijver, regisseur en speler bij Het Rotterdamsch Manifest. 

 

 

 

 

Hieronder foto's van Fabian Smit met Manifesters